tisdag 12 juni 2012

Skärp kraven på invandrare

Expressen.se står det idag att Folkpartiet vill skärpa kraven på invandrare. Jättebra tycker jag! Både för deras och vår skull.


"Slopad retroaktiv föräldrapenning, hårdare krav för bidrag och språkkrav för medborgarskap är tre av åtta punkter i partiets integrationspolitiska program som presenteras i dag.
"I dag har endast 50 procent av dem som kommer som flyktingar, skyddsbehövande och deras anhöriga arbete efter sju år. Det är ett alldeles för dåligt resultat", fastslår de. 


Det är en mycket dålig siffra, men inte förvånande alls. Om vi inte ens har jobb åt de som redan finns inom Sveriges gränser, hur ska få då kunna ordna arbete åt de nya som kommer in i Sverige? Språkkravet borde ha funnits för måånga år sedan. Hur ska de kunna integreras ifall de inte får möjlighet att lära sig språket?


"Partiet vill införa ett aktivitetskrav för den som har arbetsförmåga men är beroende av försörjningsstöd. Aktiviteten ska motsvara ett heltidsarbete och varje kommun måste ansvara för detta, för att få in människor på arbetsmarknaden.
Vidare vill partiet avskaffa den retroaktiva föräldrapenningen så att utrikes födda kvinnor inte hindras från att studera svenska och delta i arbetsförberedande insatser. De vill också slopa eller minska bidraget till nyanlända som tackar nej till arbete, oavsett var i landet jobbet finns."


Ursäkta, vadå "tackar nej" till arbete? Finns det en sådan möjlighet idag? DET är sjukt! Får man möjlighet att arbeta istället för att leva på bidrag så är det väl klart som f*n att man då ska göra det. Om man nu har arbetsförmåga dvs.


Finns mycket att tycka kring detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar